Mättande bönburgare! (vegetariskt recept)

Jag följde ett recept på dessa nyttiga och goda bönburgare som jag hittade på nätet och justerade det en gnutta efter eget tyckte och smak.

Recept för 6 (tjocka) bönburgare:

1. Töm 2 konservburkar m. svarta bönor ner i ett durkslag och skölj med vatten. Lägg ut bönorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka bönorna i ugnen i 15 min på 170 grader.

2. Hacka 1/2 stor silverlök, 1 paprika och 3 vitlöksklyftor. Fräs i panna på medelvärme i 5 min.

3. Blanda följande i en bunke: 2 ägg, 1 näve hackade valnötter, 1 dl fetaostsmulor, 1 dl havremjöl alt. ströbröd, 1 msk Worcestershire-sås, 2 msk bbq-sås, 1 tsk spiskummin, 1 tsk chilipulver, 1 tsk smokey paprika-pulver, salt & peppar.


Valet av kryddor går givetvis att variera efter eget tycke.

4. Mosa bönorna (som fått svalna på plåten) med händerna och rör sedan ner bönor och paprika/lök-blanding i bunken med resten. Rör om.

5. Forma till 6 st (eller fler om du vill ha tunnare burgare) och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Återanvänd gärna pappret som du använde till bönorna, det gjorde jag!


Baka burgarna i ugnen i sammanlagt 20 min (10 min på varje sida) på 200 grader.

Toppa burgarna med ost, grönsaker och dressing.


TIPS! Jag tycker personligen att burgarna blev lite för tjocka och "mosiga" i mitten, så jag valde att dela övriga 4 biffar på mitten (till 2 tunna skivor) och steka på i vanlig stekpanna. Stekningen gjorde burgarna krispiga och ännu godare. Perfekt att ha i kylen för snabb och nyttig lunch.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229